𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚𝐫𝐢𝐢 𝐚𝐦𝐛𝐚𝐬𝐚𝐝𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭a𝐫𝐢𝐢 𝐬𝐞𝐩𝐚𝐫𝐚𝐭𝐞, i𝐧 𝐃𝐨𝐥𝐣

0
1141
  • Gunoiul care se strânge în jur, infectează aerul și apa, sufocă viitorul și duce la efecte devastatoare, așa cum a fost furtuna care zilele trecute a adus pagube majore, la noi în zonă. Gunoiul, în cantități importante, poate să dispară într-un mod foarte simplu: învățând să reciclăm, să colectăm separat, să îl transformăm în noi resurse. Și de unde putem învăța cel mai ușor, dacă nu de la cei care sunt repere în fiecare comunitate.
  • Pe lângă școală, un rol important în educația ecologică o au și primarii, oamenii care și-au asumat misiunea de a dezvolta comunități, de a face tot ce ține de ei pentru un viitor mai bun. Colectarea separată și transformarea deșeurilor în resurse trebuie să pornească din fiecare casă, din fiecare sat, comună, oraș.
  • Alături de primarii din județul Dolj ne propunem să discutăm și să promovăm educația pentru mediu și crearea unor comunități în școli care acționează în spiritul sustenabilității și încurajează colectarea separată. Printr-o serie de materiale video și scris ne propunem să creăm o rețea a reciclării, o rețea de bune practici, de reciclare a obiceiurilor greșite. Colectarea separată se învață! Se alege! Se face ușor! Se transformă în obicei! Și are un impact major POZITIV!
Începem campania alături de Gigi Corbeanu, primarul comunei 𝗚𝗼𝗶𝗲𝘀̦𝘁𝗶, care vorbește despre importanța colectării separate și a unui mediu curat și sănătos. Un primar implicat, care înțelege că schimbarea este în fiecare dintre noi.
🔴Scopul final al campaniei este crearea unei comunități care înțeleagă importanța colectării separate și felul în care trebuie să separe corect deșeurile reciclabile, de cele reziduale.
🔴Odată reciclate, 𝗱𝗲𝘀̦𝗲𝘂𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗽𝗿𝗶𝗻𝗱 𝗱𝗶𝗻 𝗻𝗼𝘂 𝘃𝗶𝗮𝘁̦𝗮̆ 𝘀𝘂𝗯 𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮 𝘂𝗻𝗼𝗿 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝘀𝗲 𝗻𝗼𝗶, precum granule din care se pot fabrica PET-uri, fibre sintetice din care se realizează materialele pentru tapițeria mașinilor și multe altele. Iar, printre cele mai valoroase și ușor de colectat deșeuri de ambalaje se află însuși PET-ul transparent, cel pe care îl întâlnim folosit deseori de brand-urile de apă îmbuteliată.
⚠️
𝑹𝒐𝒎â𝒏𝒊𝒂 𝒔𝒆 𝒂𝒇𝒍ă 𝒑𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒖𝒍𝒕𝒊𝒎𝒖𝒍 𝒍𝒐𝒄 î𝒏 𝑼𝒏𝒊𝒖𝒏𝒆𝒂 𝑬𝒖𝒓𝒐𝒑𝒆𝒂𝒏ă î𝒏 𝒄𝒆𝒆𝒂 𝒄𝒆 𝒑𝒓𝒊𝒗𝒆ș𝒕𝒆 𝒓𝒂𝒕𝒂 𝒅𝒆 𝒓𝒆𝒄𝒊𝒄𝒍𝒂𝒓𝒆 𝒂 𝒅𝒆ș𝒆𝒖𝒓𝒊𝒍𝒐𝒓, 𝒅𝒆 𝒅𝒐𝒂𝒓 𝟏𝟒%, 𝒑𝒐𝒕𝒓𝒊𝒗𝒊𝒕 𝒖𝒏𝒖𝒊 𝒊𝒏𝒇𝒐𝒈𝒓𝒂𝒇𝒊𝒄 𝒂𝒍 𝑴𝒐𝒏𝒊𝒕𝒐𝒓𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑺𝒐𝒄𝒊𝒂𝒍
_____________________________________
Campania este derulată alături de partenerii ce mereu ne sunt alături: ADI ECODOLJ și Consiliul Județean Dolj.
Vezi mai puţin